Sain eräältä tutulta hieman tunteikkaan avautumisen (toki aiheesta) koskien hänen kokemaansa eräässä palvelutoimintaa harrastavassa liikkeessä. Siitä se ajatus sitten lähti, että näitähän voisi olla mukava jakaa anonymisoituna kansalle naurettavaksi ja tuleville asiakaspalvelun ammattilaisille esimerkiksi, että ”ei nyt saatana sentään tällä tavalla, eihän?!”

Voit lähettää minulle meiliin juri.franska@jurifranska.com omista kokemuksistasi tarinoita. Jos jaksat nähdä vaivan ja anonymisoida tai muuttaa tunnisteet jo etukäteen, niin kiitän siitä. Tarvittaessa stilisoin itse ja hyväksytän sinulla vielä ennen julkaisua. Tarkoitushan tässä ei ole mollata ketään, vaan ottaa opiksi muiden virheistä ja erityisesti sieltä asiakaskokemuksesta käsin tarkasteltuna. Eikös vain?

Päästään vihdoin ensimmäiseen tarinaan, josta inspiroiduin julkaisemaan näitä nyt ja jatkossakin. Nimet luonnollisesti muutettu tai tunnistettavat tiedot anonymisoitu. Jos käy niin että tunnistat itsesi tästä ja kenties vaikka loukkaannut, niin anteeksi ja TSEMPPIÄ! Jatkossa paremmin 🙂

”Hyvä tuo Yritys X….. 5 myyjää tiskin ympärillä…. Yks innokas aloittelija ryntää hymy kasvoillaan palvelemaan, Jaa motoflex xyz mm haitariputki…. Onko meillä sellasta..? Pallovattane vanhempi myyjä notkuu viereen, jaa-a….?

Vastaan että on teillä kun Niemisen Topille soitin ja hän tarkisti.

Nyt asiaan puuttuu softsell-takkinen jämäkämpi, ehkä osasto-tahi myyntipäällikkö… Juu, kyllä meillä sitten pitäis olla jos Topi niin sanoo. Menes juniori ton Pallovattan kanssa kattomaan ni löydätte kans ja opit samalla…

Kun putkea leikataan ja pakataan ni tulee ne 3 muuta pallovattaa vanhempaa myyjää naksuttelemaan Yritys X-merkkisiä kuulakärkikyniään siihen viereen… Heillä kaikilla silti 4 kynää jää housun reisitaskun reunaan siistiin riviin… Kukaan ei tyrkytä esim.mulle yhtä kynää..

… Koko myyntihetken ylimääräiset pallomahat pyörii jaloissa ja pälyilee häpeissään yli myymälän hyllyrivien, etsien epätoivoisesti omaa asiakasta tyhjästä myymälästä.

… Joku on tekevinään töitä järjestellen tavaroita hyllyssä, joku selaa paksua Yritys X -kuvastoa.

Vielä kun etsitään paineilmalinjaan voitelevaa vedenerotinta niin hylly tyhjä, mutta uutta ei voi tilata kun varastosaldo näyttää 1kpl.

….sitten sitä ruvetaankin joukolla etsimään että olisko menny väärään hyllyyn, niin oppilas näppärästi inventoi varaston 0:ksi ja sitten antaa tilata järjestelmä uuden kappaleen huomiseksi.


Tää on tietty vaan ammatinvalinta kysymys, pohdin väsyneenä ja lähden takasin omalle kustannuspaikalleni paskaa lapioimaan….

-HuoltoUkko68-