”Mulla oli fillarin oston ja huollon kanssa niin hyvä asiakaskokemus, etten asioi enää.

Fillarin kanssa ostin koko joukon lisähilppeitä, etuvaloa ja lokasuojia en saanut mukaan. Lupasi ilmoittaa kun tulee.

Jossain vaiheessa näin yrittäjää lounasravintolassa, lamppufirmassa kuulemma tulipalo ja kaikkea. 🙄 Aikajänne siis kuukausia, fiksu myyjä olis ostanut sen lampun mistä vaan ja toimittanut. Mutta tää sakenee.

Pyörästä katkes kammen pultti ja vein sen korjaukseen ja jo maksettuun ensihuoltoon. Kilometrejä oli n. 400, vaikka fillari jo yli vuoden vanha.

No siellä huollossa meni taas kuukausia, kovapäisenä meinasin etten kysy, kun luvattu ilmoittaa. Keväällä kuitenkin ajohalut voitti ja kyselin pyörästä, oli kuulemma valmiina.

Menin hakemaan, pyysi 280€ tms. kakkoshuollosta. Sanoin, että ei, on tilattu ja maksettu ykköshuolto. Alkoi tivaamaan, että on uudet ketjut ja pesty ja kaikkea. Pysyin tiukkana, etten ole tilannut moista, en maksa.

Yrittäjä tiuski, että menee laittamaan sen lampun nyt paikalleen kun näköjään valmiista pyörästä vielä puuttui ja vaihtaa risat ketjut uusien tilalle.

Menin kohta huoltotilaan katsomaan ja kysyin, että laitatko ne maksetut lokasuojat myös paikoilleen, kun näyttivät puuttuvan.

Sanoin sitten, että voit tämän näinkin tehdä ketjujen osalta, mutta hoidan asiaa kuluttaja-asiamiehen kanssa eteenpäin. Ei vaihtanut ketjuja, mutta tiuski ilmaisesta huollosta.

Mä en ollut, enkä edelleenkään ole yhtään onnessani ”ilmaisesta” huollosta, mulle jäi vaan tosi paska asiakaskokemus.”