Maine kasvaa vilpittömyydestä

 Juri Franska  - 22 helmikuun, 2019

Minut haastateltiin joulukuussa 2018 Turun Yrittäjien Turbå-jäsenlehteen. Halusivat tehdä jutun!

Juttu on tässä ohessa ja se on suora lainaus lähteestä: https://www.yrittajat.fi/varsinais-suomen-yrittajat/turun-yrittajat/a/uutiset/603901-maine-kasvaa-vilpittomyydesta

Maine kasvaa vilpittömyydestä

Juri Franskan puheessa toistuu sana kutsumus. Hän haluaa auttaa toisia ihmisiä ja ratkaista yhdessä ongelmia. Hän tavoittelee itsensä ja toisten kehittymistä ja kasvua. Hän haluaa luoda hyvää ympärilleen.

 

Juri Franska on toiminut kaksi vuotta Trainers’ Housen yrittäjäkumppanina Turussa. Hänen vastuualueenaan on Varsinais-Suomi, Satakunta sekä Forssa.

– Ennen yrittäjäksi ryhtymistä olin 17 vuotta töissä Securitaksella. Lasteni ollessa pieniä jäin vuodeksi vuorotteluvapaalle. Tuon vuoden aikana luin paljon kirjallisuutta ja löysin onnekseni Jari Sarasvuon Yle Puheen monologit. Jarin monologit tekivät minuun suuren vaikutuksen ja perustin sellaisen fooruminkin, jossa monologeista kiinnostuneet saivat vaihtaa ajatuksiaan. Aloin seurata tarkemmin Jarin tekemisiä ja osallistuin Jarin perustaman Strongholdin verkkovalmennuksiin. Minusta tuli Stronghold-aktiivi ja samalla ystävystyimme Jarin kanssa. Tuolloin aloin myös aktiivisemmin seurata mitä Trainers’ Houselle kuuluu, kertoo Juri Franska.

Hänellä oli hyvä urapolku Securitaksessa ja mukava työ, mutta vuorotteluvapaan aikana muutos ja itsensä haastaminen alkoivat houkutella. Kun Juri huomasi Trainers’ Housen nettisivuilla ilmoituksen, jossa etsittiin myyntitiimiin vahvistusta Turkuun, hän päätti heittäytyä kohti uutta.

– Kun on keskellä muutosprosessia, kaikki askeleet eivät tunnu aina niin varmoilta, koska pelon ja epävarmuuden tunteet ovat pinnalla. Silloin on tärkeää kuunnella rohkeasti sitä omaa sisintään ja kulkea positiivisin mielin kohti kutsumustaan. Filosofi Lauri Järvilehto on sanonut hienosti, että ”kutsumuksesi on siellä, missä intohimosi kohtaa maailman tarpeet.” Joskus voi olla vaikeaa suunnitella etukäteen sitä polkua, joka veisi oman kutsumuksesi pariin, mutta jos vain päätät luottaa itseesi ja seuraat intuitiotasi, niin todennäköisyydet kutsumuksen löytymiselle kasvavat huimasti. Kun matkan varrella tapahtuneita asioita tarkastelee jälkikäteen, on usein helppoa nähdä ja yhdistää pisteet loogiseksi jatkumoksi, sanoo Juri.

Maine

Siirtyessään yrittäjäksi Juri laati myynnilliset vuosi- ja kuukausitavoitteet, ja pohti mitä toimia niiden saavuttaminen edellyttää viikkotasolla. Hänelle oli selvää, että uudessa tehtävässä oma maine pitää rakentaa alusta. Trainers’ Housen tunnettuudesta on ollut apua, mutta ennen kaikkea Jurin hyvä maine on rakentunut asiakastapaamisten kautta.

– Kahden vuoden aikana minulla on ollut yli 500 tapaamista. Tapaamalla paljon ihmisiä, kuuntelemalla ja auttamalla heitä, luon myönteistä mielikuvaa ja rakennan pala palalta mainettani. Se on pitkäjänteistä työtä ja niin kuin monessa muussakin asiassa, siinäkin tulokset tottelevat tekemistä, toteaa Juri.

Maineen kehittyessä asiakkaat ovat alkaneet olla suoraan yhteydessä Juriin. Pitkäjänteinen työ on alkanut tuottaa tulosta ja puskaradio toimii hyvin. Asiakashankinnassa Juri käyttää myös sosiaalista mediaa, erityisesti LinkedIniä ja Twitteriä.

Vinkeistä ja avusta asiakkuuksia

Juri Franska osallistui syksyllä Valtakunnallisille yrittäjäpäiville Turussa. Hän tapasi päivien aikana useita yrittäjiä, mutta yksi tapaaminen jäi erityisesti lämmittämään hänen mieltään.

– Päivien aikana Sunborn Sagan Minna Jyrkkä lähetti minulle Brellan kautta tapaamiskutsun. Ajatustenvaihtosessiossa hän kertoi tilanteestaan, johon minä annoin joitain ideoita ja vinkkejä. Myöhemmin hän soitti minulle ja kertoi neuvoistani olleen hänelle suuri apu. Pyyteettömästä auttamisesta on nyt kasvamassa hyvää yhteistyötä, iloitsee Juri.

Imago, brändi ja maine… mitä ne ovat?

Juri puhuu innokkaasti myös brändistä, ja haluaisi ihmisten pohtivan, mitä he oikeasti tarkoittavat puhuessaan siitä.

– Täytyy myöntää, että toisinaan minua hieman hämmentää vallitseva puhe esimerkiksi henkilöbrändin rakentamisesta. Monessa tapauksessa, joihin varsinkin somessa voi törmätä, kyse on mielestäni enemmän imagon kuin brändin rakentamisesta. Termit näyttävät menevät helposti sekaisin. Imagolla siis tarkoitetaan henkilön tai yrityksen itsestään usein tietoisesti antamaa kuvaa, ja sitä voisi ajatella enemmän visuaalisena, kun taas maineen taustalla on ihmisten kokemukset kyseisestä henkilöstä tai yrityksestä. Maineen rakentumiseen vaikuttaa kaikki se, mitä olet tehnyt tai jättänyt tekemättä. Imagon ja maineen summasta taas rakentuu brändi, jota kyllä voi rakentaa sitäkin, mutta ei mielestäni pelkästään imagoa rakentamalla. Tarvitaan myös tekoja ja tuloksia, eli niitä biisejä puskaradion soitettavaksi, tiivistää Juri.

Teksti ja kuva: Terhi Haverinen

Juttu on alun perin julkaistu Turbå-lehdessä 1/2019