Terveiset täältä kannustinloukun perimmäisestä nurkasta!

 Juri Franska  - 8 marraskuun, 2023

Olen tässä viimeiset 4 kuukautta veivannut, että palaisinko takaisinko palkkaduuniin vai jatkaisinko yrittäjänä?

Mikä tästä tilanteestani tekee hieman kimurantin on se, että TE-toimiston mielestä lakkaan olemasta oikeutettu ansiosidonnaiseen saman tien, jos teen yhdenkin puhujakeikan tai pienimmänkin toimeksiannon, joka on tulkittavissa siksi vanhaksi liiketoiminnaksi, joka parisen vuotta sitten laitettiin pöytälaatikkoon. Kuulemma, jos olisin perustamassa täysin uutta liiketoimintaa, niin silloin voisin vielä 4kk ajan saada ansiosidonnaista, jotta ehdin saada liiketoiminnan kantamaan ja että minulla olisi sitten edes jonkinlaiset mahdollisuudet alkaa maksamaan itselleni jotain palkkaa siitä yritystoiminnasta. Mutta koska tapauksessani kyseessä on vanha liiketoiminta, toki 2 vuotta tauolla ollut sellainen (eli sen ajan kun olen ollut 100 % palkollisena), niin minun tapauksessani se onkin sitten kerrasta poikki. Jos yksikin konsultointi- tai valmennuslasku lähtee asiakkaalle, niin työttömyysturva meni sitten siinä. Kiva 😀 Tavallaan minä kyllä ymmärrän tuon, että noin sen pitääkin olla. Muutenhan järjestelyllä voisi kikkailla tukia.

Voitte silti arvata, että samaan aikaan on jokseenkin turhauttavaa myydä mulle soittaneille asiakkaille ei oota, kun yrittäjäksi kannattaisi tapauksessani siirtyä vasta sitten, kun kalenteri on pinkeänä työtä. Muna-kana-ongelma! Eli kysymys kuuluu: Koska kantti riittää siihen, että hyppään taas tyhjän päälle ja luotan, että tuulet ovat suotuisat?

Timing is everything!

Onneksi on kuitenkin tällaisia mahtavia hahmoja, kuten Jyri Luhtio, jolta sain eräänä iltana vedet silmiini nostaneen yksityisviestin. Sain Jyriltä luvan jakaa hänen antamansa testimoniaalin täällä ja tässä se tulee:

”Jurin pitämät valmennukset auttoivat itseäni tekemään siirron omalla työurallani vielä vuosien päästä valmennuksiin osallistumisesta. Paljon hyviä oppeja jäi tuolloin talteen, kuten esimerkiksi se, että kasvaakseen ammattilaisena ja oppiakseen uusia asioita, pitää muistaa haastaa itseään tekemään säännöllisiä vierailuja siellä niin kutsutulla epämukavuusalueella. En usko, että olisin ilman näitä erittäin hyviä myynnin valmennuksia osannut ajatella vielä joskus siirtyväni asiantuntijatyöstä myyntityöhön, mutta nyt sekin ihme on tapahtunut. Kiitos Juri!”

Kyllä muuten tuntui hyvältä saada tuollaista palautetta työstä, jota niin mielellään ja täydestä sydämestään on aikoinaan saanut tehdä.

Vatsanpohjassa kutkuttelee ajatus comebackista.

Jos siis olet joskus halunnut multa valmennusta tai edes harkinnut yhteistyötä mun kanssa ja sulla vois nyt olla jokin juttu mielessä, niin saanko pyytää että annat itsestäsi jotain kanavaa pitkin mulle jonkun savumerkin, jotta mä osaan olla yhteydessä. Saat käräyttää myös kaverin. Kiitos!

#jurinkalenteritäyteen #nollastasataan