Yksinyrittäjän kotisivut 2.0

 Juri Franska  - 8 tammikuun, 2024

Loppuvuodesta 2023 sain yhdeltä asiakasehdokkaalta rakentavaa palautetta., että ”Pitäisiköhän Juri sun hieman päivittää sun nettisivuja, jos meinaat tehdä comebackin yrittäjänä… eihän sun nettisivut oikeastaan kerro siitä, mitä sä työksesi teet”. Tuo on totta, ajattelin – kyllä tässä varmaan jotain tarttis tehrä niille sivuille.

Tuosta hetkestä muutaman päivän päästä Bossmarketingin Jarno Oksanen sattui kirjoittamaan LinkedIniin puhuttelevasti jotenkin näin, että ”Jos sun firman nettisivut olis sun työntekijä, niin mikä sen työntekijän duuni ja työnkuvaus olisi?” Soitin lähes siltä istumalta Jarnolle ja kysyin voisiko hän taas jeesata, jos haluaisin päivittää nettisivuni. Jarno suostui, mutta yhdellä ehdolla: ”Jos katsotaan samalla markkinointia kokonaisuutena, eli sitä isompaa kuvaa, eikä pelkästään nettisivuja.” Kaupat tuli. Sovittiin projektista, josta itse arvioin suoriutuvani kahdessa viikossa. Nyt tätä kirjoittaessa huomaan, että kuudetta viikkoa työstetään asioita. Jälkiviisaana voin todeta, että minun itseni olisi pitänyt varata paljon enemmän aikaa omasta kalenteristani tälle projektille kaikkien muiden kiireiden keskellä – nyt aliarvioin pahasti tuon ajan mikä kuluu sisällön tuottamiseen, teemojen ja tunnelman valintaan, sekä toiminnallisuuksien testaamiseen. Mutta taas on opittu paljon asioita matkan varrella ja olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Ilman Jarnon apua homma olisi mennyt pahasti puuhastelun puolelle ja lopputulos jäänyt kilometrien päähän siitä, mihin nyt päästiin. En suoraan sanoen usko, että olisin ilman ulkopuolisia apuja saanut aikaiseksi nettisivujen päivitystä lainkaan tässä samassa rytäkässä, jossa liiketoiminnan käynnistämiseen liittyvät muutkin touhut alkavat syödä tilaa kalenteristani.

Nettisivujen päivittämisen rinnalla toinen iso opintokokonaisuus viimeisen kuuden viikon ajalta liittyy visuaalisen ilmeen päivittämiseen vastaamaan nykyistä habitustani. Tähänkin tunnistin tarvitsevani kumppaniksi osaavan ammattilaisen ja ensimmäinen mieleen tullut nimi oli Studio SightHoundin Mari. Täytyy myöntää, etten tainnut aiemmin olla kuullutkaan mistään moodboardista ennen kuin Pyykkösen Mari otti sellaisen puheeksi kanssani. On ollut inspiroivaa tehdä Marin kanssa hommia ja olen matkan varrella jo moneen kertaan onnitellut itseäni hyvästä päätöksestä: kannattaa luottaa muihin ammattilaisiin niissä asioissa, jotka eivät suoranaisesti liity omaan liiketoiminnan ydinosaamiseen.

Mitä kaikki tämä lysti tuli maksamaan? Arvioin, että noin 5 000 €.
Kannattiko liiketoimintaa aloittelevan yrittäjän satsata jo heti alussa juuri tähän? – Sen aika näyttää, mutta tässä vaiheessa uskon, että todellakin kannatti.

Uudistuneet nettisivuni julkaistaan 9.1.2024.